četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Japanska vlada usvojila paket finansijske pomoći

Japanski premijer Šinzo Abe predstavio je veliki plan oporavka, čiji je cilj revitalizacija treće najveće ekonomije sveta.

Veličina slova - +
Glas Amerike
Abe je rekao da će paket u vrednosti od 117 milijardi dolara, koji je danas usvojen, dati neposredni podsticaj japanskoj ekonomiji koja je prošle godine ponovo ušla u recesiju. Premijer je istakao da će, zahvaljujući tim merama, bruto domaći proizvod Japana porasti za oko dva procenta, a biće otvorena radna mesta za oko 600,000 ljudi.

Planom se previdjaju veća izdvajanja iz budžeta za projekte oporavka od prirodnih katastrofa, javne radove, kao I finansijska pomoć malim preduzećima. Takodje se, prvi put u deset godina, predlaže povećanje troškova odbrane.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...