sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Italijanski premijer najavljuje ostavku

Italijanski premijer Mario Monti izjavio da će u slučaju da budžet bude „brzo“ usvojen, odmah potvrditi svoju ostavku

Italijanski premijer Mario Monti sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom, 21. septembar, 2012.Italijanski premijer Mario Monti sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom, 21. septembar, 2012.
x
Italijanski premijer Mario Monti sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom, 21. septembar, 2012.
Italijanski premijer Mario Monti sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom, 21. septembar, 2012.
Glas Amerike
Italijanski premijer Mario Monti je najavio da će podneti ostavku kada parlament usvoji budžet za iduću godinu. Premijerova kancelarija je juče objavila da je Monti izjavio da će u slučaju da budžet bude „brzo“ usvojen, odmah potvrditi svoju ostavku.

Monti je objasnio da njegova vlada nije imala dovoljnu podršku posle odlaska s vlasti umereno desničarske Partije slobode, koju je vodio bivši premijer Silvio Berluskoni, 76-ogodišnji medijski mogul i milijarder koji je pre godinu dana podneo ostavku zbog umešanosti u seriju skandala.

Berluskoni je juče objavio da se četvrti put kandiduje za položaj predsednika vlade. Kontroverzni lider se povukao novembra 2011, posle pritiska međunarodnih finansijskih tržišta kada se Italija našla na samoj ivici stečaja. Berluskoni je kasnije osuđen za utaju poreza i optužen za seksualne prekršaje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE