petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Poplave u Italiji

U nekim delovima Venecije, vodostaj je čak metar i po iznad normale nakon obilnih kiša.

Pojedini uživaju u poplavljenoj VenecijiPojedini uživaju u poplavljenoj Veneciji
x
Pojedini uživaju u poplavljenoj Veneciji
Pojedini uživaju u poplavljenoj Veneciji
Glas Amerike
Velika kiša je izazvala poplave širom severne Italije. U gradu kanala Veneciji, stanovnici i turisti se bore sa nadošlom vodom, pošto su jake kiše i vetar potopili oko 70 odsto grada.

U nekim delovima, vodostaj je čak metar i po iznad normale. U Toskani je 200 ljudi evakuisano iz poplavljenih kuća, a kiša je izazvala i klizišta.
 
Dodajmo da je i u Sloveniji danas proglašen najviši stepen opasnosti od poplava. Državna agencija za zaštitu okoline je na jutrošnjoj konferenciji za novinare u Ljubljani najavila da će se zbog obilnih padavina koje se očekuju večeras, povećati tokovi brojnih reka koje će se izliti na obale.

Najavljena je i povećana plima mora, koje će poplaviti obalu na nižim područjima. Posebno ugroženo je područje uz reku Dravu, zbog obilnih padavina u Koruškoj.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE