subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Neizvestan rezultat izbora u Italiji

Umereno levičarska Demokratska partija Pjera Luiđija Bersanija vodi u Donjem domu parlamenta, a partija bivšeg premijera Silvija Bersluskonija u Senatu

 Bepo Grilo lider Pokreta pet zvezdica Bepo Grilo lider Pokreta pet zvezdica
x
 Bepo Grilo lider Pokreta pet zvezdica
Bepo Grilo lider Pokreta pet zvezdica
Glas Amerike
Biračka mesta u Italiji su zatvorena, a birači nestrpljivo čekaju rezultate najvažnijih izbora u proteklih nekoliko godina.

Izborni funkcioneri sada počinju da broje glasove po završetku drugog dana izbora, na kojim je odziv bio nešto manji nego na prošlim izborima. Izlazni rezultati i projekcije ukazuju da umereno levičarska Demokratska partija Pjera Luiđija Bersanija vodi u Donjem domu parlamenta, a da partija bivšeg premijera Silvija Bersluskonija vodi u Senatu.

Bersani je vodio kampanju u prilog dela oštrih ekonomskih reformi koje je predvodio sadašnji premijer Mario Monti, dok Berluskoni pokušava da se vrati na političku scenu.

Milijarder je suočen sa suđenjima od utaje poreza, do seksa sa maloletnim prostitutkama. Mnoge izlazne ankete ukazuju da je na trećem mestu bivši komičar Bepe Grilo i njegov Pokret pet zvezda.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE