ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Izbori u Italiji u središtu pažnje EU

Ispitivanja javnog mnjenja nagoveštavaju da umereno levičarska Demokratska partija i njen lider Pjer Luiđi Bersani imaju neznatnu prednost

Lider  umereno levičarske Demokratske partija Pjer Luiđi Bersani pozdravlja svoje sledbenikeLider umereno levičarske Demokratske partija Pjer Luiđi Bersani pozdravlja svoje sledbenike
x
Lider  umereno levičarske Demokratske partija Pjer Luiđi Bersani pozdravlja svoje sledbenike
Lider umereno levičarske Demokratske partija Pjer Luiđi Bersani pozdravlja svoje sledbenike
Glas Amerike
Italijani danas izlaze na verovatno najvažnije izbore proteklih godina. Mnogi birači, nezadovoljni daljim ekonomskim posrtanjem i političarima koji su izgubili poverenje, ulažu nadu u partije koje obećavaju radikalne promene. Članice Evropske unije pomno prate dvodnevne izbore koji bi mogli da utiču na budućnost treće najveće evropske ekonomije.

Ispitivanja javnog mnjenja nagoveštavaju da umereno levičarska Demokratska partija i njen lider Pjer Luiđi Bersani imaju neznatnu prednost, ali da verovatno neće obezbediti većinu potrebnu za ekonomske reforme bez koalicije. Moguće je da ubedljiv nastup sve vidljivijih populističkih kanidata, kao što su bivši komičar Bepe Grilo i njegov Pokret pet zvezda, spreči jasnu pobedu na parlamentarnim izborima. što bi dovelo do političke bitke unutar vladajuće koalicije.

Glasovi nezadovoljstva bi takođe mogli da zaustave reforme koje je preduzeo sadašnji premijer Mario Monti, koji daleko zaostaje u anketama. Neposredno iza Bersanija je bivši premijer Silvio Berluskoni. Milijarder pokušava da obezbedi nečekivan povratak na političku scenu, bez obzira što je suočen sa suđenjima na osnovu različitih optužbi, od prevare, do seksa sa maloletnim prostitutkama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE