četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Italija: Predizborna tišina uoči izbora

Najnovije ankete predviđaju pobedu koalicije levog centra Pjer Luiđi Bersanija, a sledi ga koalicija desnice sa Silvijom Berluskonijem na čelu.

Lider koalicije levog centra Pjer Luiđi Bersani na završnom mitingu u RimuLider koalicije levog centra Pjer Luiđi Bersani na završnom mitingu u Rimu
x
Lider koalicije levog centra Pjer Luiđi Bersani na završnom mitingu u Rimu
Lider koalicije levog centra Pjer Luiđi Bersani na završnom mitingu u Rimu
Glas Amerike
U Italiji je na snazi predizborna tišina uoči prijevremenih parlamenarnih izbora koji će održani sjutra i u ponedeljak. Lideri vodećih partija juče su mitinzima završili predizbornu kampanju.

Najnovije ankete predviđaju pobedu koalicije lijevog centra Pjer Luiđi Bersanija, a slijedi ga koalicija desnice sa Silvijom Berluskonijem na čelu. Obraćajući se juče pristalicama putem video poruke, Berluskoni je ismijao kandidata političkog pokreta “Pet zvjezdica” komičara Bepe Grila.

Rezultati predizbornih aketa međutim pokazuju rast popularnosti Grilovog pokreta, čijem je jučerašnjem mitingu u Rimu prisustvovao veliki broj ljudi.  Grilo bi prema anketama zauzeo treće mjesto, a koalicija centra okupljena oko Marija Montija četvrto.

Izbori u Italiji se održavaju u vrijeme duboke recesije i sprovedenih mjera štednje koje su izazvale nezadovoljstvo italijanske javnosti. Izbori će biti budno praćeni iz evrozone i posebna pažnja biće usmjerena na posvećenost naredne vlade mjerama štednje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE