subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Izraelski ministar odbrane se povlači

Izraelski ministar odbrane Ehud Barak se povlači jer ga je iscrpeo politički život i želi da provede više vremena sa porodicom

Izraelski ministar odbrane Ehud BarakIzraelski ministar odbrane Ehud Barak
x
Izraelski ministar odbrane Ehud Barak
Izraelski ministar odbrane Ehud Barak
Glas Amerike
Izraelski ministar odbrane Ehud Barak je saopštio da se povlači iz politike i da se neće kandidvati na izborima u januaru, ali da će ostati na položaju do izbora nove vlade.
)
70-ogodišnji Barak, bivši izraelski premijer, izjavio je da odlazi u penziju, jer ga je „iscrpeo politički život“ i želi da provede više vremena sa porodicom. On je takodje rekao da želi drugima da omogući da dođu na vodeće položaje.

Premijer Benjamin Netanjahu je izjavio da poštuje Barakovu odluku i ceni doprinos ministra odbrane državnoj bezbednosti. Barak je osnovao umereno levičarsku Nezavisnu partiju 2011, posle izlaska iz Laburističke stranke.

Proteklih godina je postao blizak Netanjahuov saradnik, ali je njihov odnos postao zategnut zbog razlika u pogledu traženja podrške Sjedinjenih Država za izraelsku strategiju prema Iranu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE