četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Poziv Izraelu da prekine izgradnju naselja

Savet za ljudska prava UN zaključio je da izraelska politika izgradnje jevrejskih naselja krši palestinska građanska prava

Novi izraelski projekat izgradnje naseljaNovi izraelski projekat izgradnje naselja
x
Novi izraelski projekat izgradnje naselja
Novi izraelski projekat izgradnje naselja
Glas Amerike
Istražitelji humanitarne agencije Ujedinjenih nacija pozvali su Izrael da prekine dalju izgradnju jevrejskih naselja i odmah započne proces povlačenja jevrejskih naseljenika sa palestinskih teritorija.

Izveštaj Saveta za ljudska prava Ujedinjenih nacija, koji je danas objavljen, rezultat je istraživanja pokrenutog prošle godine o posledicama jevrejskih naselja po građanska prava Palestinaca. Pomenuti savet je zaključio da izraelska politika izgradnje jevrejskih naselja krši palestinska građanska prava.

Izrael nije sarađivao u istraživanju. Izraelsko ministarstvo inostranih poslova kritikovalo je danas pomenuti izveštaj, nazivajući ga neosnovanim i kontraproduktivnim za mirovni proces.  
 
Jevrejska naselja se grade na Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu još od 1967.  godine sa i bez dozvole izraelske vlade. U izveštaju se navodi procena da u tim naseljima danas živi oko 520 hiljada ljudi. Za tu izgradnju se takođe navodi da predstavljaju postupnu aneksiju koja onemogućuje stvaranje celovite države Palestine.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE