ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Izrael odobrio izgradnju preko 1.200 stanova

Odbor za izgradnju Jerusalima, u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dao konačno odobrenje za izgradnju novih stanova

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu
Glas Amerike
Izraelski funkcioneri su odobrili izgradnju više od 1.200 stanova u jednom kvartu u Jerusalimu, van granice od pre rata 1967. godine.

Odbor za izgradnju Jerusalima, u Ministarstvu unutrašnjih poslova, dao je danas finalno odobrenje za taj plan.

Pomenuti projekat obuhvata 930 stanova koji će se graditi odmah i oko 300 koji bi mogli biti izgradjeni kasnije u Gilu, kvartu južnog Jeruslima, u blizini palestinskog grada Vitlejema.

Najnovije odobrenje je deo talasa izgradnje oko 5300 novih stambenih jedinica u Jerusalimu koju su prošle nedelje odobrili izraelski funkcioneri. Sve stambene jedinice biće građene van granica od pre rata 1967,  poznatih kao Zelena linija.

Sve članice Saveta bezbednosti UN-a sem Sjedinjenih Država osudile su nove planove Izraela za proširenje i apelovale za njihovo ukidanje.
 
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odupire se protivljenju medjunarodne zajednice prema planovima za izgradnju naselja na okupiranim teritorijama istočno od Jerusalima.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE