četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Nova žrtva u Gazi

Palestinski medicinski zvaničnici izjavili su da je Anvar Odeih pogođen danas kada je prilazio graničnoj ogradi

Izraelske snage na granici sa GazomIzraelske snage na granici sa Gazom
x
Izraelske snage na granici sa Gazom
Izraelske snage na granici sa Gazom
Glas Amerike
Vatra sa izraelske strane usmrtila je jednog Palestinca na granici sa Gazom, što je prvi smrtni slučaj od kako je proglašeno primirje između Izraela i Hamasa koje je zaustavilo osmodnevne borbe.

Palestinski medicinski zvaničnici izjavili su da je Anvar Odeih pogođen danas kada je prilazio graničnoj ogradi, dok je povređeno nekoliko drugih osoba koje su takođe prilazile ogradi. Izraelska vojska saopštila je da je u vazduh ispaljeno nekoliko hitaca upozorenja na oko 300 Palestinaca dok su prilazili zaštitnoj ogradi na jugu Gaze.

Nakon što su odbili da se povuku otvorena je vatra po nogama. Vojska je takođe navela da je jedan Palestinac ušao na teritoriju Izraela tokom sukoba i da je vraćen u Gazu. Hamas je optužio Izrael za kršenje primirja postignutog uz pomoć Egipta i najavio da će kontaktirati egipatske zvaničnike kako bi razmotrili incident.

Do nasilja je došlo nakon nešto više od jednog dana nakon stupanja na snagu primirja u sredu uveče. Palestinski premijer Ismail Hanije pozvao je više ekstremističkih grupa na toj teritoriji da poštuju primirje. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da će njegova vlada dati šansu primirju ali da je spremna u slučaju da ono bude narušeno.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE