sreda, 23. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Eskalacija nasilja u Gazi

Palestinski funkcioneri su saopštili da je u današnjem izraelskom vazdušnom napadu poginuo jedan Palestinac u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin NetanjahuIzraelski premijer Benjamin Netanjahu
x
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu
Veličina slova - +
Glas Amerike
 Izraleska vojska je potvrdila da je dejstvovala na tom području.

To je šesti Palestinac koji je poginuo u izraelskim napadima od kako su palestinski ekstremisti juče ispalili raketu na izraelski vojni džip koji je patrilirao duž granice Gaze. Funkcioneri i očevici kažu da je 25 ljudi ranjeno u sukobima koji su usledili, koji se smatraju najozbiljnijim okršajima duž granice proteklih meseci.

Oružano krilo Narodnog fronta za oslobođenje Palestine je preuzelo odgovornost za ispaljivanje protivtenkovske rakete prema jugu Izraela. U tom napadu su ranjena četiri izraelska vojnika. Između Izraela i ekstremista iz organizacije Hamas koja kontroliše Pojas Gaze, povremeno dolazi do sukoba, ali se nasilje u regionu smanjilo posle izraelske vojne operacije 2008, u kojoj je poginulo 1400 Palestinaca.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
22.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...