nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Eskalacija nasilja u Gazi

Palestinski funkcioneri su saopštili da je u današnjem izraelskom vazdušnom napadu poginuo jedan Palestinac u Pojasu Gaze.

Izraelski premijer Benjamin NetanjahuIzraelski premijer Benjamin Netanjahu
x
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu
Glas Amerike
 Izraleska vojska je potvrdila da je dejstvovala na tom području.

To je šesti Palestinac koji je poginuo u izraelskim napadima od kako su palestinski ekstremisti juče ispalili raketu na izraelski vojni džip koji je patrilirao duž granice Gaze. Funkcioneri i očevici kažu da je 25 ljudi ranjeno u sukobima koji su usledili, koji se smatraju najozbiljnijim okršajima duž granice proteklih meseci.

Oružano krilo Narodnog fronta za oslobođenje Palestine je preuzelo odgovornost za ispaljivanje protivtenkovske rakete prema jugu Izraela. U tom napadu su ranjena četiri izraelska vojnika. Između Izraela i ekstremista iz organizacije Hamas koja kontroliše Pojas Gaze, povremeno dolazi do sukoba, ali se nasilje u regionu smanjilo posle izraelske vojne operacije 2008, u kojoj je poginulo 1400 Palestinaca.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE