četvrtak, 11. februar 2016

Aktuelno

Incident na izraelsko-egipatskoj granici

Jedan izraelski vojnik i trojica osumnjičenih ekstremista poginuli su u sukobu na Sinajskom poluostrvu, u najnovijem u seriji napada u regionu.

Izraelski vojnik, ranjen u sukobu na egipatskoj granici, na putui za bolnicu u izraelskom gradu Birševa, 21. septembar 2012.
Izraelski vojnik, ranjen u sukobu na egipatskoj granici, na putui za bolnicu u izraelskom gradu Birševa, 21. septembar 2012.
Glas Amerike
Izraelske bezbednosne snage saopštile su da su teško naoružani napadači koji su nosili eksploziv ilegalno prešli granicu iz Egipta i da su otvorili vatru na vojnike koji su obezbeđivali radnike koji grade zaštitnu ogradu na granici. Vojni zvaničnici naveli su da su napadači ubili jednog vojnika pre nego što su izraelske snage uzvratile vatru i usmrtile osumnjičene ekstremiste.

Izraelski zvaničnici izjavili su da je jedna od naprava koju su nosili napadači eksplodirala tokom sukoba koji su opisali kao teroristički napad. Incident se dogodio u regionu Har Harif.

Izrael je saopštio da su se napadi u regionu Sinaja pojačali nakon što je bivši  predsednik Hosni Mubarak napustio vlast 2011. godine. Izraelski zvaničnici kažu da ekstremisti iz Gaze koriste umanjenu bezbednost u regionu za napade na Izrael.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
10.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE