Linkovi

ID ubila jednog Japanca?


Prolaznica posmatra vesti na kojima se izveštava o dvojici Japanaca koje je otela Islamska država
Prolaznica posmatra vesti na kojima se izveštava o dvojici Japanaca koje je otela Islamska država

Na snimku, jedan od talaca, novinar Kendži Goto drži fotografiju svog sunarodnika Haruna Jukave, ne kojoj je njemu - kako izgleda - odrubljena glava...

Japanska vlada istražuje snimak koji - kako izgleda - potvrđuje da su ekstremisti Islamske države ubili jednog od dvojice japanskih talaca, koje drže u zatočeništvu.

Na snimku, jedan od Japanaca, novinar Kendži Goto drži fotografiju svog sunarodnika Haruna Jukave, ne kojoj je njemu - kako izgleda - odrubljena glava.

Grupa islamska država, koja trenutno kontroliše trećinu teritorije Sirije i Iraka, u utorak je zapretila da će odseći glave obojici talaca u roku od 72 sata ukoliko ne dobije otkup u vrednosti od 200 miliona dolara.

Na snimku se takođe čuje glas, za koji se veruje da je Gotov, koji se na engleskom jeziku direktno obraća japanskom premijeru Šinzu Abeu, optužujući ga da je odgovoran za Jukavinu smrt. Glas takođe kaže da ekstremisti više nisu zaintersovani za novac, već traže oslobađanje Sadžide al-Rišavi, žene koja se zbog pokušaja samoubilačkog bombaškog napada nalazi u zatvoru u Jordanu.

XS
SM
MD
LG