nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Islamski lideri: Akcija u Maliju i Siriji

Lideri islamskih nacija u Egiptu zatražili pregovorno okončanje sirijskog gradjanskog rata i pohvalili Francusku zbog vojne intervencije u Maliju

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad u KairuIranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad u Kairu
x
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad u Kairu
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad u Kairu
Glas Amerike
Predsednik Senegala, Maki Sali, apelovao je u govoru, na početku samita 57-člane Organizacije za islamsku saradnju u Kairu, na lidere muslimanskih zemalja da podrže suverentitet Malija.

Maki Sali je ukazao da ta grupa ne može da dopusti „manjinskim teroristima da čine zločine, uništavaju veru i produbljuju mržnju prema islamu.“

Egipatski predsednik Mohamed Morsi, koji je domaćin dvodnevne konferencije, više puta je osudio operaciju Francuske u Maliju dok su njegovi islamski saveznici u zemlji demonstrirali ispred francuske ambasade u Kairu u znak protesta protiv francuske intervencije.

Morsi je u svom govoru apelovao na članice Organizacije za islamsku saradnju da podrže sirijsku opoziciju u nastojanjima da se ujedini u uvede promene. Takodje je osudio, kako se izrazio „vladajući režim“ u Damasku, apelujući na njega da izvuče pouku iz istorije i ne stavlja sopstvene interese ispred interesa naroda.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE