subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Irak: Bombaš samoubica usmrtio zakonodavca

Ifan Sadun al Esavi je stradao u utorak kada mu je napadač, koji se predstavio kao gradjevinski radnik, prišao i digao sebe u vazduh u Faludži

Poprište bombaškog napada u IrakuPoprište bombaškog napada u Iraku
x
Poprište bombaškog napada u Iraku
Poprište bombaškog napada u Iraku
Glas Amerike
Bombaš samoubica usmrtio je uticajnog sunitskog zakonodavca i jednog od njegovih telohranitelja u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbar, dok hiljade ljudi održavaju svakodnevne proteste protiv šiitskog premijera Nurija-al-Malikija.

Ifan Sadun al Esavi je stradao u utorak kada mu je napadač, koji se predstavio kao gradjevinski radnik, prišao kraj jedne gradjevine i digao sebe u vazduh u Faludži zapadno od Bagdada.

Al Esavi, pripadnik sunitskog bloka Irakija, jedan je od ključnih osnivača grupe sunitskih plemenskih paravojnih snaga koje su se priključile snagama SAD u borbi protiv al Kaide 2006.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE