četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Irak: Bombaš samoubica usmrtio zakonodavca

Ifan Sadun al Esavi je stradao u utorak kada mu je napadač, koji se predstavio kao gradjevinski radnik, prišao i digao sebe u vazduh u Faludži

Poprište bombaškog napada u IrakuPoprište bombaškog napada u Iraku
x
Poprište bombaškog napada u Iraku
Poprište bombaškog napada u Iraku
Veličina slova - +
Glas Amerike
Bombaš samoubica usmrtio je uticajnog sunitskog zakonodavca i jednog od njegovih telohranitelja u zapadnoj iračkoj pokrajini Anbar, dok hiljade ljudi održavaju svakodnevne proteste protiv šiitskog premijera Nurija-al-Malikija.

Ifan Sadun al Esavi je stradao u utorak kada mu je napadač, koji se predstavio kao gradjevinski radnik, prišao kraj jedne gradjevine i digao sebe u vazduh u Faludži zapadno od Bagdada.

Al Esavi, pripadnik sunitskog bloka Irakija, jedan je od ključnih osnivača grupe sunitskih plemenskih paravojnih snaga koje su se priključile snagama SAD u borbi protiv al Kaide 2006.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...