četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno

Bombaški napadi u Iraku

Vlasti u Iraku su saopštile da je u napadima i eksplozijama širom zemlje danas poginulo najmanje 26 ljudi

Mesto napada u KirkukuMesto napada u Kirkuku
x
Mesto napada u Kirkuku
Mesto napada u Kirkuku
Glas Amerike
Polovina žrtava je severnom delu zemlje oko kojeg se spore irački Kurdi i centralna vlast u Bagdadu.

U eksploziji automobila natovarenog eksplozivom u selu u blizini Mosula u pokrajini Niniva, poginulo je sedam ljudi. U dve eksplozije u šiitskom delu grada Tuz Kormato, u pokrajini Salah al-Din, poginulo je pet ljudi.

Nekoliko eksplozija se dogodilo oko Bakube u pokrajini Dijala, ali je u njima poginula jedna osoba. Još niko nije preuzeo odgovornost za napade, koji su obeležili drugi dan nasilja u spornim delovima iračkog Kurdistana.

Pokrajinski guverner Nadžmaldin Karim je izjavio za Glas Amerike da vlasti sumnjaju da su najnovije napade izvršili teroristi iz Al-kaide, da bi povećali etničku zategnutost i politička razmimoilaženja iračkih Kurda i federalne vlade. U ostalim današnjim napadima u Iraku, uključujući i eksplozije u različitim delovima Bagdada, poginulo je najmanje 13 ljudi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE