petak, 29. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

U napadima u Iraku stradalo 38 osoba

Vlasti u Iraku navode da je niz uzastopnih eksplozija potresao grad Hilu, dok je još jedna bomba eksplodirala u svetom šiitskom gradu Karbali

Poprište napada u iračkom gradu KarbaliPoprište napada u iračkom gradu Karbali
x
Poprište napada u iračkom gradu Karbali
Poprište napada u iračkom gradu Karbali
Glas Amerike
Irački funkcioneri navode da je u današnjim bombaškim napadima poginulo najmanje 38 ljudi dok je preko 100 ranjeno.

Vlasti navode da je niz uzastopnih eksplozija potresao grad Hilu, dok je još jedna bomba eksplodirala u svetom šiitskom gradu Karbali. Današnji bombaški napadi dogodili su se svega dva dana posle eksplozija automobila bombi u Bagdadu u kojima je poginulo 12 učesnika jedne šiitske povorke.

Oba ta grada leže u šiitskom regionu na jugu Iraka. Šiiti koji učestvuju u verskim dogadjajima često su meta suntiskih muslimanskih ekstremista.

Šiitski muslimani su u subotu obeležavali praznik Ašura, u blizini svetilišta u Karbali posvećenog imamu Huseinu.  Šiitski hodočasnici okupljaju se u tom svetom gradu tokom 40-dnevnog perioda žalosti posle Ašure.

Vlasti takođe navode da je u Faludži, u drugom kraju zemlje, bombaš samoubica ubio tri osobe kada se automobilom zaleteo u jedan kontrolni punkt. Na severu, u eksploziji bombe postavljene u automobil, čija je meta bila policijska patrola, stradale su dve osobe.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE