sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

UN: Tvrdnje Irana nisu dokazane

Predsednik IAEA je rekao da Iran nije uspeo da pruži agenciji bilo kakve uverljive dokaze da njegove nuklearne aktivnosti imaju mirnodopsku svrhu

Šef Medjunarodne agencije za atomsku energiju, Jukija AmanoŠef Medjunarodne agencije za atomsku energiju, Jukija Amano
x
Šef Medjunarodne agencije za atomsku energiju, Jukija Amano
Šef Medjunarodne agencije za atomsku energiju, Jukija Amano
Glas Amerike
Predsednik Međunarodne agencije za atomsku energiju, Jukija Amano, na današnjem sastanku Upravnog odbora te agencije Ujedinjenih nacija u Beču, pokrenuo je pitanje namera Irana u pogledu nuklearne energije.

On je rekao da Iran nije dao agenciji bilo kakav verodostojan dokaz da je njegova nuklearna delatnost miroljubiva i postavio pitanje "ekstenzivne delatnosti" u iranskom poligonu Parčin.

Međunarodna agencija smatra da bi taj nuklearni poligon jugoistočno od Teherana mogao da bude pogon za testiranje razvoja nuklearnih oruđa, ali je međunarodnim inspektorima zabranjen pristup.

Međunarodna agencija za atomsku energiju treba idućeg meseca u Teheranu da nastavi razgovore sa Iranom o nuklearnom programu. Amano je pozvao sve strane da krenu na posao "sa osećanjem hitnosti i iskoriste priliku za pronalaženje diplomatskog rešenja".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE