nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Godišnjica revolucije u Iranu

Presednik Ahmadinedžad govorio u Teheranu, povodom 34. godišnjice Islamske revolucije u Iranu, 1979., kada je svrgnut šah Reza Pahlavi

Ajatola Homeini i Ajatola ali Hamenei, lideri iranske revolucijeAjatola Homeini i Ajatola ali Hamenei, lideri iranske revolucije
x
Ajatola Homeini i Ajatola ali Hamenei, lideri iranske revolucije
Ajatola Homeini i Ajatola ali Hamenei, lideri iranske revolucije
Glas Amerike
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je izjavio da Iran neće biti nateran na pregovore o svom spornom nuklearnom programu. On je danas nagovestio da bi razgovori mogli da se nastave ako iranski neprijatelji prestanu da „usmeravaju pištolj“ prema njegovoj zemlji.

Ahmadinedžad je to rekao na današnjem mitingu u Teheranu, povodom 34. godišnjice Islamske revolucije, 1979, kada je svrgnut šah koji je uživao podršku Sjedinjenih Država i doveden na vlast tvrdokorni islamski sveštenik. Govor na mitingu je uživo prenosila državna televizija.

Predsednik Ahmadinedžad međutim nema pravo da dozvoli pregovore o nuklearnom programu. To pravo ima vrhovni vođa, ajatola Ali Hamenej, koji je proteklih dana odbacio američki pioziv na direktne pregovore dokle god su na snazi sankcije u drugi pritisci. Godišnjica revolucije je danas obeležena mitinzima širom zemlje. U prestonici, prisutni su mahali iranskim zastavama i skandirali „Smrt Americi“ i „Smrt Izraelu“.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE