subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Klinton: SAD predane „generaciji bez SIDE“

Hilari Klinton je saopštila da su Sjedinjene Države rešene da odgaje „generaciju bez obolelih od side“.

Hilari Klinton na Medjunarodnoj konferenciji za borbu protiv SIDEHilari Klinton na Medjunarodnoj konferenciji za borbu protiv SIDE
x
Hilari Klinton na Medjunarodnoj konferenciji za borbu protiv SIDE
Hilari Klinton na Medjunarodnoj konferenciji za borbu protiv SIDE
Glas Amerike
Američka državna sekretarka Hilari Klinton je saopštila da su Sjedinjene Države rešene da odgaje „generaciju bez obolelih od side“.

Ona je to rekla u Vašingtonu danas, drugog dana Medjunarodne konferencije o sidi. Državna sekretarka je poručila da Sjedinjene Države rade na izgradnji održivog zdravstvenog sistema koji će pomoći da „svet konačno odnese pobedu u toj bitci“.

Ona je takodje ukazala da ta strategija obuhvata „teške rezgovore“ sa nekim liderima o problemima kao što je korupcija. Hilari Klinton je najavila da su Sjedinjene Države spremne da investiraju više, posebno u Africi gde su potrebne dodatne klinike radi usporavanja prenošenja te bolesti sa majki na decu.

Državna sekretarka je isto tako odala priznanje programima za obrezivanje muškaraca u Africi, što se pokazalo kao efikasan način usporavanja širenja virusa HIV i side.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE