sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Indija: Optužnice za grupno silovanje

Protiv počinilaca je danas podignuta optužnica za ubistvo, otmicu, silovanje i druga krivična u vezi sa incidentom 16. decembra

Advokati uzvikuju slogane zahtevajući brže reagovanje vlasti na silovanje, Nju Delhi, 3. januar, 2013.Advokati uzvikuju slogane zahtevajući brže reagovanje vlasti na silovanje, Nju Delhi, 3. januar, 2013.
x
Advokati uzvikuju slogane zahtevajući brže reagovanje vlasti na silovanje, Nju Delhi, 3. januar, 2013.
Advokati uzvikuju slogane zahtevajući brže reagovanje vlasti na silovanje, Nju Delhi, 3. januar, 2013.
Glas Amerike
Vlasti u Indiji su zvanično podigle optužnice protiv petorice muškaraca za brutalno grupno silovanje 23-godišnje žene koja je kasnije podlegla povredama.

Protiv počinilaca je danas podignuta optužnica za ubistvo, otmicu, silovanje i druga krivična u vezi sa incidentom 16. decembra u jednom autobusu u Nju Delhiju. Vlasti navode da će tražiti smrtnu kaznu ukoliko optuženi budu proglašeni krivim.

Neidentifikovana žena je preminula prošle subote u bolnici u Singapuru, gde je prebačena radi lečenja. Njena smrt je podstakla debatu u Indiji o zaštiti žena. Demonstranti su zahtevali oštrije zakone o kažnjavanju silovanja, reformu policije i promenu odnosa prema ženama u društvu.

Šesti osumnjičeni još nema 18 godina i biće mu sudjeno na sudu za maloletnike.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE