sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Indija i dalje u žalosti za žrtvom silovanja

Šestorica napadača su uhapšena i optužena za ubistvo. Policija navodi da bi krivci mogli da budu osuđeni na smrt

Učenici tokom bdenja sa svećama u znak sećanja na žrtvu silovanja u Nju Delhiju,  Ahmedabad, Indija,  31. decembar, 2012. Učenici tokom bdenja sa svećama u znak sećanja na žrtvu silovanja u Nju Delhiju, Ahmedabad, Indija, 31. decembar, 2012.
x
Učenici tokom bdenja sa svećama u znak sećanja na žrtvu silovanja u Nju Delhiju,  Ahmedabad, Indija,  31. decembar, 2012.
Učenici tokom bdenja sa svećama u znak sećanja na žrtvu silovanja u Nju Delhiju, Ahmedabad, Indija, 31. decembar, 2012.
Glas Amerike
Drugog dana žalosti, proglašene posle smrti mlade žrtve brutalnog grupnog silovanja u jednom autobusu u Nju Delhiju, širom Indije  održavaju se bdenja sa upaljenim svećama.    
23-godišnja studentkinja čije ime nije objavljeno podlegla je u subotu teškim ozledama mozga i unutrašnjih organa, u jednoj bolnici u Singapuru, u koju je bila prebačena na lečenje. Šestorica napadača su uhapšena i optužena za ubistvo. Policija navodi da bi krivci mogli da budu osuđeni na smrt.

Od 16. decembra kada se dogodio napad  Nju Delhi su potresale masovne demonstracije u kojima se zahtevala pravda za žrtvu i bezbednost za žene.

Indijska vlada je bila zatečena erupcijom opšteg ogorčenja, posebno zbog zakasnelog reagovanja premijera Manmohana Singa, koji je izdao saopštenje tek nedelju dana posle napada.
 
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun naveo je u svom saopštenju da “nasilje protiv žena ne može nikada da bude tolerisano ni prihvaćeno, i da ne postoji nikakav izgovor za to.”
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE