utorak, 03. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Indija: Kremirani posmrtni ostaci žrtve silovanja

Indijski premijer Manmohan Sing i Sonja Gandi, predsednica vladajuće Kongresne partije, dočekali su jutros kovčeg žrtve na aerodromu

Bdenje u znak žalosti za preminulom žrtvom silovanja u IndijiBdenje u znak žalosti za preminulom žrtvom silovanja u Indiji
x
Bdenje u znak žalosti za preminulom žrtvom silovanja u Indiji
Bdenje u znak žalosti za preminulom žrtvom silovanja u Indiji
Glas Amerike
Posmrtni ostaci žene koja je grupno silovana, što je izazvalo tugu i bes širom Indije, danas su kremirani. Oni su prebačeni iz Singapura gde je juče preminula. Indijski premijer Manmohan Sing i Sonja Gandi, predsednica vladajuće Kongresne partije, dočekali su jutros kovčeg na aerodromu i susreli se sa njenom porodicom.

Žena stara 23 godine je preminula u singapurskoj bolnici posle otkazivanja unutrašnjih organa, pošto je u napadu pretrpela unutrašnje i moždane povrede. Vlast u Indiji je optužila šest napadača za ubistvo i policija kaže da bi mogli da budu osuđeni na smrtnu kaznu. Saučešće porodici je uputio i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun, koji je u saopštenju naglasio da „nasilje nad ženama nikada ne sme da se prihvati, opravda ili toleriše“.

U Nju Delhiju i gradovima širom Indije, održana su bdenja sa svećama. Učesnici protesta traže pravdu za žrtvu i bezbednost za žene. Žena je navodno, u pratnji muškog prijatelja, ušla u turistički autobus u Nju Delhiju, kada je šest muškaraca počelo da ih udara metalnom šipkom.

Žena je potom silovana, a prema izveštajima, u silovanju je korišćena i šipka. Žena i njen prijatelj su potom bez odeće izbačeni iz autobusa u pokretu. Njen prijatelj je preživeo napad.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE