nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Indija: Silovateljima preti smrtna kazna

Indijske vlasti optužile su za ubistvo šestoricu muškaraca koji su ranije ovog meseca silovali i pretukli 23-ogodišnju studentkinju u jednom autobusu u Nju Delhiju

Indijci odaju poštu žrtvi brutalnog silovanja u Nju DelhijuIndijci odaju poštu žrtvi brutalnog silovanja u Nju Delhiju
x
Indijci odaju poštu žrtvi brutalnog silovanja u Nju Delhiju
Indijci odaju poštu žrtvi brutalnog silovanja u Nju Delhiju
Glas Amerike
Policija je saopštila da optuženima, ukoliko budu proglašeni krivim, prijeti smrtna kazna. Mlada žena preminula je rano jutros od povreda unutrašnjih organa, u bolnici u Singapuru. Prethodno je u indijskoj prijestonici podvrgnuta brojnim operacijama.

Vijest o njenoj smrti podstakla je hiljade ljudi da organizuju mirne proteste u Nju Delhiju, upkos oštrim mjerama bezbjednosti. Demonstranti su tražili pravdu za žrtvu i bezbjednost za žene. Od brutalnog napada, 16. decembra, prijestonicu potresaju masovne demonstracije.

Protesti su danas održani i u Mumbaju i Bangaloru. Indijski premijer Manmohan Sing rekao je da je duboko ožalošćen zbog smrti studentkinje, naglašavajući da su razumljive emocije koje je izazvao ovaj slučaj.

Napadači su više puta silovali žrtvu i nju i njenog prijatelja prebili čeličnim šipkama, dok su satima vozili autobus gradskim ulicama. Na kraju su ih svukli i ostavili ih na putu. 

Indijska vlada našla se na udaru kritka zato je sporo reagovala na nezadovoljstvo nakon incidenta, u zemlji gdje raste broj napada na žene, dok je silovanje među krivičnim djelima sa najvećom stopom rasta.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE