Linkovi

Indija: Žrtva silovanja prebačena u Singapur


Studenti u Indiji protestuju zbog brutalnog grupnog silovanja koje se dogodilo u Nju Delhiju 16. decembra
Studenti u Indiji protestuju zbog brutalnog grupnog silovanja koje se dogodilo u Nju Delhiju 16. decembra

Indijski premijer, nakon silovanja mlade žene u Nju Delhiju, obećava da će se fokusirati na pitanje bezbednosti žena

Indijski zvaničnik je saopštio da je 23-ogodišnja žena, koju je grupa nasilnika u Nju Delhiju silovala, pretukla i izbacila iz autobusa u pokretu, prebačena u Singapur ne lečenje, jer joj se zdravstveno stanje pogoršalo.

Vlada je saopštila da je ona danas prebačena u bolnicu u Singapuru. Niko od nadležnih nije javno govorio o njenom stanju, ali je u ponedeljak saopšteno da je u kritičnom stanju zbog unutrašnjih povreda. Singapurska bolnica Maunt Elizabet je saopštila da je stigla u taj objekat rano jutros u „ekstremno kritičnom stanju“.

Ranije tokom dana, B.D. Atani, administrator indijske bolnice u kojoj je žrtva lečena, rekao je da je ona već podnela tri operacije i da je i dalje u kritičnom stanju. Indijski premijer Manmohan Sing je danas najavio da će preduzeti akciju za zaštitu žena.

„Bezbednost i sigurnost žena ima najveći značaj za našu vladu. Uspostavlja se istražna komisija koja će precizno da ispita situaciju u prestonici.“

Silovanje studentkinje škole za bolničarke je izazvalo proteste u prestonici Nju Delhiju i širom Indije. Policija je uhapsila šest napadača koji su optuženi za silovanje i pokušaj ubistva.
XS
SM
MD
LG