nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Indija: Žrtva silovanja prebačena u Singapur

Indijski premijer, nakon silovanja mlade žene u Nju Delhiju, obećava da će se fokusirati na pitanje bezbednosti žena

Studenti u Indiji protestuju zbog brutalnog grupnog silovanja koje se dogodilo u Nju Delhiju 16. decembraStudenti u Indiji protestuju zbog brutalnog grupnog silovanja koje se dogodilo u Nju Delhiju 16. decembra
x
Studenti u Indiji protestuju zbog brutalnog grupnog silovanja koje se dogodilo u Nju Delhiju 16. decembra
Studenti u Indiji protestuju zbog brutalnog grupnog silovanja koje se dogodilo u Nju Delhiju 16. decembra
Glas Amerike
Indijski zvaničnik je saopštio da je 23-ogodišnja žena, koju je grupa nasilnika u Nju Delhiju silovala, pretukla i izbacila iz autobusa u pokretu, prebačena u Singapur ne lečenje, jer joj se zdravstveno stanje pogoršalo.

Vlada je saopštila da je ona danas prebačena u bolnicu u Singapuru. Niko od nadležnih nije javno govorio o njenom stanju, ali je u ponedeljak saopšteno da je u kritičnom stanju zbog unutrašnjih povreda. Singapurska bolnica Maunt Elizabet je saopštila da je stigla u taj objekat rano jutros u „ekstremno kritičnom stanju“.

Ranije tokom dana, B.D. Atani, administrator indijske bolnice u kojoj je žrtva lečena, rekao je da je ona već podnela tri operacije i da je i dalje u kritičnom stanju. Indijski premijer Manmohan Sing je danas najavio da će preduzeti akciju za zaštitu žena.

„Bezbednost i sigurnost žena ima najveći značaj za našu vladu. Uspostavlja se istražna komisija koja će precizno da ispita situaciju u prestonici.“

Silovanje studentkinje škole za bolničarke je izazvalo proteste u prestonici Nju Delhiju i širom Indije. Policija je uhapsila šest napadača koji su optuženi za silovanje i pokušaj ubistva.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE