ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Pakistan i Indija počeli prvu utakmicu kriketa

Prva bilateralna serija utakmica u kriketu izmedju Pakistana i Indije u proteklih pet godina počela u Bangaloru

Indijski ljubitelji Kriketa na Činašvami stadionu u BangaloruIndijski ljubitelji Kriketa na Činašvami stadionu u Bangaloru
x
Indijski ljubitelji Kriketa na Činašvami stadionu u Bangaloru
Indijski ljubitelji Kriketa na Činašvami stadionu u Bangaloru
Glas Amerike
Bezbednost je bila na visokom nivou tokom prve bilateralne serije utakmica u kriketu izmedju Pakistana i Indije u proteklih pet godina.

Hiljade pripadnika paravojnih snaga i policije stajali su ispred Činašvami stadiona u Bangaloru, dok su gledaoci bili podvrgavani pretresu i prolazili kroz metalne detektore pre nego što su mogli da uđu na stadion.

Kamere za nadgledanje pratile su aktivnosti u i oko stadiona.

Ova serija utakmica obuhvata pet mečeva i smatra se za deo postepenog otopljavanja odnosa izmedju dva nuklearna rivala Pakistana i Indije.

Bilateralne veze su zamrznute pre četiri godine pošto su naoružani napadači, koji su došli iz Pakistana, izveli terorističke napade u indijskom gradu Mumbaju, usmrtivši 166 osoba.

Indija je za te napade okrivila ekstremističku grupu Laškar i Taiba. Nju Delhi tvrdi da su napadi bili izvedeni uz državnu podršku Pakistana – što je optužba koju Islamabad demantuje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE