utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Taliban preti Indiji

Pakistanski Taliban zarekao se da će se osvetiti Indiji zbog pogubljenja jedinog preživelog pakistanskog napadača koji je učestvovao u terorističkim napadima na Mumbaj

Hotel Tadž Mahal u Mumbaju, jedna od meta terorističkog napadaHotel Tadž Mahal u Mumbaju, jedna od meta terorističkog napada
x
Hotel Tadž Mahal u Mumbaju, jedna od meta terorističkog napada
Hotel Tadž Mahal u Mumbaju, jedna od meta terorističkog napada
Glas Amerike
Mohamed Adžmal Kasab juče je obešen u tajnosti na zapadu Indije, pošto je prethodno osuđen za ubistvo i vođenje rata protiv Indije, tokom napada u kojima je ubijeno 166 ljudi. Kasab je sahranjen u zatvoru u gradu Pune, gde je i izvršena smrtna kazna.

Portparol pakistanskog Talibana izjavio je da će ekstremistička grupa napadati indijske interese ukoliko Indija ne vrati Kasabovo telo ili Talibanu, ili njegovoj porodici u Pakistanu.

Ministar spoljnih poslova Indije Salman Kuršid rekao je da su učinjeni napori da se kontaktiraju i paksitanska vlada i Kasabovi rođaci, ali da Nju Delhi još nije primio zahtev za primopredaju njegoih posmrtnih ostataka.

U međuvremenu, Hjuman Rajts Voč apleovao je na Indiju da odmah uvede moratorijum na smrtnu kaznu, nazivajući vešanje Kasaba "korakom nazad za pravosudni sistem te zemlje".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE