petak, 18. april 2014

Aktuelno / Globalne teme

Indija: Pogubljen terorista iz Mumbaija

Mohamed Adžmal Kasab obešen je danas u zatvoru u mestu Pune, zbog zločina počinjenih u Mumbaju 2008.

Jedan od optuženih naoružanih napadača na železničkoj stanici u Mumbaiju, 26. novembar, 2008.Jedan od optuženih naoružanih napadača na železničkoj stanici u Mumbaiju, 26. novembar, 2008.
x
Jedan od optuženih naoružanih napadača na železničkoj stanici u Mumbaiju, 26. novembar, 2008.
Jedan od optuženih naoružanih napadača na železničkoj stanici u Mumbaiju, 26. novembar, 2008.
Veličina slova - +
Glas Amerike
U Indiji je pogubljen jedini preživeli napadač iz grupe ekstremista koji su u terorističkim napadima u Mumbaju 2008. usmrtili 166 osoba.
 
Mohamed Adžmal Kasab obešen je danas u zatvoru u mestu Pune, u blizini Mumbaja. Kasab i još devetorica mladih, dobro naoružanih Pakistanaca napali su luksuzne hotele, jevrejski centar i prometnu železničku stanicu u finansijskom centru Indije. Kasab koji je imao državljanstvo Pakistana, osuđen je 2010. prema optužnicama koje ga terete za ubistvo, terorizam i rat protiv Indije. On je na sudu rekao da se ne oseća krivim, ali je kasnije priznao da je bio umešan u trodnevnu opsadu. Indijski Vrhovni sud odbacio je njegovu žalbu na presudu.
 
Ministar unutrašnjih poslova države Maharastra, u kojoj se nalazi Mumbai, rekao je danas da je ovo pogubljenje odavanje pošte onima koji su izgubili život u napadu.

Indija za pomenutu opsadu krivi ekstremističku grupu sa sedištem u Pakistanu, Laškar-i-Taiba. Tvrdi se da su napadi izvedeni uz podršku iz Pakistana – što zvanični Islamabad poriče.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
17.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...