subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Indija: Pogubljen terorista iz Mumbaija

Mohamed Adžmal Kasab obešen je danas u zatvoru u mestu Pune, zbog zločina počinjenih u Mumbaju 2008.

Jedan od optuženih naoružanih napadača na železničkoj stanici u Mumbaiju, 26. novembar, 2008.Jedan od optuženih naoružanih napadača na železničkoj stanici u Mumbaiju, 26. novembar, 2008.
x
Jedan od optuženih naoružanih napadača na železničkoj stanici u Mumbaiju, 26. novembar, 2008.
Jedan od optuženih naoružanih napadača na železničkoj stanici u Mumbaiju, 26. novembar, 2008.
Glas Amerike
U Indiji je pogubljen jedini preživeli napadač iz grupe ekstremista koji su u terorističkim napadima u Mumbaju 2008. usmrtili 166 osoba.
 
Mohamed Adžmal Kasab obešen je danas u zatvoru u mestu Pune, u blizini Mumbaja. Kasab i još devetorica mladih, dobro naoružanih Pakistanaca napali su luksuzne hotele, jevrejski centar i prometnu železničku stanicu u finansijskom centru Indije. Kasab koji je imao državljanstvo Pakistana, osuđen je 2010. prema optužnicama koje ga terete za ubistvo, terorizam i rat protiv Indije. On je na sudu rekao da se ne oseća krivim, ali je kasnije priznao da je bio umešan u trodnevnu opsadu. Indijski Vrhovni sud odbacio je njegovu žalbu na presudu.
 
Ministar unutrašnjih poslova države Maharastra, u kojoj se nalazi Mumbai, rekao je danas da je ovo pogubljenje odavanje pošte onima koji su izgubili život u napadu.

Indija za pomenutu opsadu krivi ekstremističku grupu sa sedištem u Pakistanu, Laškar-i-Taiba. Tvrdi se da su napadi izvedeni uz podršku iz Pakistana – što zvanični Islamabad poriče.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE