nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Telefonom do najbolje ponude

Robne kuće Target, J.C. Peni, Vol mart, pa i Epl, nude besplatne programe za telefone – takozvane „eps“ – koji olakšavaju kupovinu

x
 U Sjedinjenim Državama pretpraznična kupovina je već u punom jeku. Ali američki potrošači sve više se oslanjaju na svoje pametne telefone u potrazi za najatraktivnijom ponudama.

Prema anketnoj firmi Nilsen već 40 odsto potrošača u Americi koristi svoje pametne telefone tokom kupovine, 39 odsto koristi kupone u telefonima, 63 odsto telefonom proverava cene, a 26 odsto plaća kupovinu telefonom. Robne kuće Target, J.C. Peni, Vol mart, pa i Epl, nude besplatne programe za telefone – takozvane „eps“ – koji olakšavaju kupovinu. Džibu Tomas je stručnjak firme Vol mart.

„U roku od dve nedelje od lansiranja preko 60 odsto potrošača koristilo je naš ep i taj broj stalno raste. A 12 odsto njih kupovalo je preko interneta dok su bili u prodavnici“, kaže Tomas.

Telefon „zna“ kada ste ušli u prodavnicu, pomaže vam da se snađete u njoj, ukazuje na popuste i omogućava vam da upoređujete cene. Kupac Avie Kampanioni iskoristila je tu mogućnost.

„Uzela sam svoj telefon, otvorila softver, pokazala kasirki nižu cenu i platila manje nego što sam očekivala – i zato sam vrlo zadovoljna“, kaže Avie Kampanioni.

Neke prodavnice stavile su ajpedove na raspolaganje kupcima. U Targetu, kupci mogu da skeniraju si-kju kod i dobiju besplatnu dostavu artikla svojoj kući. Isto je u prodavnici Epla. Kupovina uz pomoć smartfona veliki je hit među potrošačima pa će biti zanimljivo videti posle praznika koliko će se to odraziti na promet u prodavnicama.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE