subota, 30. april 2016

Aktuelno

HSBC plaća kaznu zbog pranja novca

Jedna od najvećih banaka u svetu pristala je da plati 1,9 milijardi dolara, u okviru poravnanja sa američkim vlastima nakon istrage o pranju novca

Direktor HSBC-a Stjuart GuliverDirektor HSBC-a Stjuart Guliver
x
Direktor HSBC-a Stjuart Guliver
Direktor HSBC-a Stjuart Guliver
Glas Amerike
Istraga britanske banke obuhvatala je milijarde dolara koje su u ime meksičkih narkokartela i pojedinih zemalja pod sankcijama prebačene kroz američki finansijski sistem.

U dokumentima, podnetim Federalnom sudu u Njujorku, Sekretarijat za pravdu optužio je HSBC da je poslovanjem sa Iranom, Libijom, Sudanom, Burmom i Kubom, prekšio zakone o sankcijama.

Prema dogovoru sa američkom vladom, banka će priznati da je napravila propuste i ako ispuni određene uslove neće biti krivično gonjena. Takođe će sarađivati sa regulatorima i policijom, a poteze banke tokom sprovođenja petogodišnjeg dogovora nadziraće nezavisni posmatrači.

U dasnašnjem saopšenju, HSBC navodi se da je već preduzeo mere da reši ovaj problem, među kojima je izdvajanje više novca za borbu protiv pranja novca. Direktor banke Stjuart Guliver rekao je da kompanija prihvata odgovornost za svoje greške i da je preduzela konkretne mere da ih ispravi.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE