Linkovi

Holivudska praznična ponuda


"Ana Karenjina" reditelja Džoa Rajta je oličenje raskošne praznične produkcije.
"Ana Karenjina" reditelja Džoa Rajta je oličenje raskošne praznične produkcije.

Kao i svake godine, Holivud je svoju najbolju ponudu sačuvao za prazničnu sezonu, dok se ujedno priprema pozornica za dodelu Oskara.

Svetla, kamera, akcija… Kao i svake godine, Holivud je svoju najbolju ponudu sačuvao za prazničnu sezonu, dok se ujedno priprema pozornica za dodelu Oskara. Od napetih trilera, do klasika i mitskih priča – ovi filmovi na nekoliko sati prenose publiku u daleke i fantastične svetove.

Ana Karenjina, u režiji Džoa Rajta, zasnovana na Tolstojevom romanu, predstavlja oličenje raskošne praznične produkcije. Donosi nam bogate kostime, zanosnu muziku i vrhunsku glumu.

Kira Najtli tumači ulogu tragične junakinje – Ane.

“Pravila filma čija se radnja odvija u prošloj eri su potpuno prekršena. Ana Karenjina je priča koja je mnogo puta ispričana, nije imalo smisla raditi tradicionalnu adaptaciju", kaže britanska glumica.

Ana Karenjina, udata žena iz više klase, zaljubljuje se u konjičkog oficira, grofa Vronskog. Njihova afera krši pravila prividno moralnog društva, a Ana plaća cenu.

U svom filmu, Džo Rajt naglašava izveštačenost ruske aristokratije 19. veka. On svet Ane Karenjine smešta u kontrolisani prostor koji je raskošan, ali klaustrofobičan. Anin život završava pod točkovima voza...

“Pijev život”, - priča o opstanku i veri – sadrži više optimizma. Film je takodje adaptacija romana i traži od gledalaca da prihvate fantastične elemente.

Oskarom nagradjeni reditelj Ang Li očarava nas neverovatnom kamerom i fotografijom. Za scene koje se odvijaju u čamcu, filmska ekipa je stvorila digitalnog tigra.

Argo
Argo
Gledaoci koji vole inteligentan zaplet hvale špijunsku dramu Argo. Toni Mendez, operativac CIA-e, pokušava da izvuče šestoro američkih diplomata iz Irana za vreme krize sa taocima 1979.

Film je režirao dobitnik Oskara za scenario, Ben Aflek, koji takodje tumači ulogu Mendeza. Argo je zasnovan na istinitoj priči toliko neverovatnoj da zvuči kao fikcija.

Hobit, još jedan film u bioskopima ove praznične sezone, je novi spektakl reditelja Pitera Džeksona, namenjen milionima obožavalaca istoimenog romana Džej Ar Ar Tolkina, kao i trilogije “Gospodar prstenova”.

Na vrhuncu praznične sezone, na sam dan Božića, u bioskope stiže mjuzikl “Jadnici”, u režiji Oskarovca Toma Hupera. Za razliku od Ane Karenjine, Huperova adaptacija klasičnog romana Viktora Igoa je tradicionalnija i dosledna knjizi kao i brodvejskom mjuziklu na kome je zasnovana,

Slavna glumačka postava – uključujući En Hatavej i Hjua Džekmana – ne preskače nijednu notu iz originalnog mjuzikla.

Film, priča o ljubavi prema bližnjima i iskupljenju, odražava duh praznika. Ovi filmovi –kao i neki drugi – ne sadrže samo sastojke potrebne za uspešnu sezonu na bioskopskim blagajnama. Oni takodje podižu zavesu za januarske nominacije za Oskare.

LINK Glasa Amerike
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Direct link
XS
SM
MD
LG