Linkovi

Klinton: Objaviti mejlove što pre


Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton
Demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton

Američki državni sekretarijat predložio je objavljivanje privatnih imejlova američkog predsedničkog kandidata Hilari Klinton početkom 2016. godine.

Državni sekretarijat izneo je taj predlog juče kao odgovor na tužbu podnetu prema Zakonu o slobodi informacija.

Imejlovi Hilari Klinton postali su predmet kontroverze ranije ove godine kada je otkriveno da je tokom njenog mandata kao državnog sekretara, od 2009. do 2013., ona većinu svoje komunikacije vodila preko privatne imejl adrese, a ne preko zvanične adrese Državnog sekretraijata.

Državni sekretraijat saopštio je da je, oko 55 hiljada stranica imejlova sa privatne adrese Hilari Klinton, spremno za objavljivanje na veb stranici sekretarijata i da će provera imejlova da traje do kraja godine. Predloženi datum za objavljivanje je 15. januar 2016.

Klinton, koja se smatra najozbiljnijim kandidatom za osvajanje nominacije Demokratske stranke sledeće godine izjavila je da želi da njeni imejlovi budu objavljeni što pre. Ako bi imejlovi bili objavljeni u januaru 2016., to bi moglo da bude neposredno pre izbornih skupova u Ajovi i primarnih izbora u Nju Hempširu što su dva ključna dogadjaja za predsedničke kandidate.

XS
SM
MD
LG