Linkovi

Hapšenja na Trampovom skupu


Pristalica Donalda Trampa posle protesta u Kaliforniji, 28. april 2016.
Pristalica Donalda Trampa posle protesta u Kaliforniji, 28. april 2016.

Nekoliko osoba je uhapšeno sinoć kada je policija intervenisala u sukobima pristalica i protivnika kontroverznog republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, tokom njegovog skupa u južnoj Kaliforniji.

U jednom trenutku, vozač, koji je izgleda želeo da isprovocira prisutne, veoma blizu je automobilom prošao pored policajaca koji su nameravali da ga zaustave pre nego što je pobegao. Prozori na policijskom automobilu bili su polomljeni i nekoliko osoba je povređeno pre nego što je masa obuzdana ispred amfiteatra u okrugu Orindž.

Ranije juče, republikanski pretendent Donald Tramp je u napadu koji je povezan sa polom njegove demokratske rivalke Hilari Klinton, izjavio da ona ne bi imala šansu osim činjenice da igra na takozvanu žensku kartu u nadi da će postati prva žena - američki predsednik.

"Korumpirana Hilari, rekla je veoma snažno – ‘Ne volim ton Donalda Trampa’. Ton? Sada ona priča celo veče, čitajući sa telepromptera. Pobedila je pre neko veče. Nekako mi je drago što je pobedila, znate želim nju da porazim više nego Bernija Sandersa", rekao je Tramp.

Najnovije ankete pokazuju da Klinton ima prednost od oko 9 odsto u eventualnoj predsedničkoj trci sa Donaldom Trampom na novembarskim predsedničkim izborima.

Naredni primarni izbori obe stranke održavaju se u utorak u Indijani.

XS
SM
MD
LG