Linkovi

"Američki idol" pokrenuo karijeru Hejli Rajhart


Hejli Rajnhart dolazi na finale Američkog idola u Los Andjelesu.
Hejli Rajnhart dolazi na finale Američkog idola u Los Andjelesu.

Posle trećeg mesta koje je osvojila u desetoj sezoni takmičenja "Američki idol", Hejli Rajnhart je objavila

U proteklih deset godina, popularni televizijski program “Američki idol” bio je zaslužan za pokretanje uspešne muzičke karijere mnogih njegovih učesnika. Na toj listi su, izmedju ostalih, Skoti Mekriri, Keli Klarkson, Keri Andervud, Adam Lambert i drugi. Hejli Rajhart, koja se takmičila u desetoj sezoni I zauzela treće mesto, nada se da će se pridružiti tom spisku uspešnih. Ona je nedavno gostovala u muzičkom programu Glasa Amerike “Border Crossing” i sa Lerijem Londonom razgovarala o svom prvom Cd-u “Listen Up!”

Glas Amerike: “Kako si odlučila koje će se pesme naći na tvom debi albumu, jer to je velika odluka? Tvoj prvi album, tekstopisci napišu na stotine pesama, a ti treba da izabereš 13, kako si ih izabrala?”,

Hejli Rajnhart: “Ogromna odluka…Brzinski sam se sastajala sa tim kantautorima na dnevnoj bazi. Napisali bismo pesmu, ušli u studio I snimili je. Za nepuna tri meseca smo tako snimili trideset numera I svima se dopao material. Bilo je lako izabrati one prave za album. Kod poslednje pesme je bilo teško, tu sam znala – imam mesta samo za još jednu. To su bile slatke muke, ali stvarno imam sreće što se sve tako odigralo.”

Glas Amerike: “Veći deo života pevala si džez, a onda si učestvovala u pop takmičenju gde te iz nedelje u nedelju ocenjuju pred milionima ljudi. Ne mogu da zamislim taj pritisak.”

Hejli Rajnhart: “Pritisak je veliki. Na sreću, ja sam tako odrasla, nastupanje uživo je oduvek veliki deo mog života, moji roditelji su bili zajedno u bendu. Odrasla sam na klasičnom roku, soulu I džezu, tako da sam, za vreme takmičenja u “Idolu” mešavinu ta tri stila ubacivala u pesme koje sam izabrala I bar sam radila ono što želim da radim.”

Glas Amerike: “Šta je bio za tebe najjači doživljaj do sad?”

Hejli Rajnhart: “Dogadjalo se mnogo toga, na različitim nivoima. Jedna od najfantastičnijih stvari koje sam nedavno radila je bila proslava 70. rodjendana Muhameda Alija - “The Power of Love”. Upoznala sam toliko ljudi I pevala “Wild Horses” sa Slešom i Majlsom Kenedijem. Satima sam sedela u prostoriji gde čekamo nastup sa Kvinsijem Džonsom, i upoznala Snup Doga, Lenija Krevica, Si Lo Grina, Stivija Vondera. Sad samo izbacujem poznata imena… (smeh). Bilo je predivno, jedna od onih stvari kada sam osećala da sam na pravom mestu u pravo vreme, da treba da budem baš tamo.”

Glas Amerike: Posle “Američkog idola” postala si zvezda i sada svi znaju za tebe. Čuo sam da si jedina učesnica prošle sezone čiji je video na Ju Tjubu otvoren dva miliona puta, i da su sudije tri puta ustale da ti na nogama aplaudiraju. Pored svih tih lepih stvari, šta se još dogodilo što te je promenilo, tebe i tvoj pogled na muziku, u odnosu na period pre Idola?

Hejli Rajnhart:
“Ma koliko da sam znala ko sam i pre, taj šou je doprineo tome da ja sve to ispoljim I pokažem ko sam. Iako volim sve te različite žanrove sa kojima sam odrasla, trebalo je da ih sve objedinim, spojim i sada osećam da imam svoj zvuk, koji ne znam kako da tačno definišem ali je definitivno retro, a opet moderan zvuk.”
XS
SM
MD
LG