sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Napad hakera na "Tviter"

Kompanija navodi da su lozinke korisnika odmah promenjene i da trenutno traje proces obaveštavanja onih kojima je privatnost ugrožena

Glas Amerike
Anonimni hakeri napali su "Tviter" ove nedelje, i prilikom vrlo sofisticarinog upada u sistem došli do lozinki i drugih informacija i do 250 hiljada korisnika, saopštila je kompanija u svom jučerašnjem blogu.

Iz "Tvitera" dodaju da su početkom nedelje otkrili pokušaje da se neovlašćeno pristupi bazi korisnika i da je napad onemogućen ubrzo posle toga. Takođe, kompanija navodi da su lozinke korisnika odmah promenjene i da trenutno traje proces obaveštavanja onih čija je privatnost ugrožena.

Za razliku od američkih dnevnika "Njujork Tajmsa" i "Vol Strit Džornala", koji su ove nedelje saopštili da su napadnuti od strane hakera iz Kine, "Tviter" nije objavio informaciju odakle je potekao napad na njegove korisnike, ali je objavio da kompanija sarađuje sa organima reda na hvatanju počinilaca.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE