subota, 13. februar 2016

Aktuelno

Sutra konačna presuda Perišiću

Perišić je u prvostepenom postupku, u septembru 2011. osuđen na 27 godina zatvora, pošto je proglašen krivim za pomaganje i podržavanje zločina nad Muslimanima u BiH

Momčilo Perišić u sudnici u Hagu, 6. septembar 2011.Momčilo Perišić u sudnici u Hagu, 6. septembar 2011.
x
Momčilo Perišić u sudnici u Hagu, 6. septembar 2011.
Momčilo Perišić u sudnici u Hagu, 6. septembar 2011.
Glas Amerike
Haški tribunal sutra će izreći konačnu presudu bivšem načelniku Generalštaba Vojske Jugoslavije Momčilu Perisiću optuženom za zločine počinjene u Bosni i Hercegovin i Hrvatskoj.

Perišić je u prvostepenom postupku,  u septembru 2011. osuđen na 27 godina zatvora, pošto je proglašen krivim za pomaganje i podržavanje zločina nad Muslimanima u BiH od 1993. do 95. i raketnih napada na civile u Zagrebu u maju 1995.

On je jedini oficir Vojske Jugoslavije osuđen pred Tribunalom za zločine u BiH i Hrvatskoj, s obziorm da su Veselin Šljivančanin i Mile Mrkšić za zločine u Vukovaru osuđeni kao oficiri JNA. U žalbi koju je podnela na presudu, Perišićeva odbrana navela je, kao jedan od ključnih, argument sudije Molotoa da vođenje rata nije zločin.

Presudom se, po odbrani,"kriminalizuje vođenje rata, što nije zločin po statutu Tribunala niti po međunarodnom običajnom pravu".
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
12.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE