četvrtak, 24. april 2014

Aktuelno

Promene u industriji oružja nakon masakra

Američka investiciona kompanija saopštila da prodaje firmu koja proizvodi oružje iz koje je i poluautomatska puška upotrebljena u masakru u školi u Konektikatu.

x
Veličina slova - +
Glas Amerike
Kompanija "Serberus kepital menadžment (Cerberus Capital Management) je danas saopštila da je „šokirana i duboko ožalošćena“ napadom u osnovnoj školi „Sendu huk“. „Serberus“ navodi da ne namerava da se uključuje u usmenu raspravu o pravu na posedovanje oružja, koje štiti američki Ustav, i nove zahteve za zabranu poluautomatskog oružja kao što je puška „Bušmaster“ koju je upotrebio ubica.

Ipak, navodi se dalje u saopštenju „Serberusa“, „postoje akcije koje mi kao firma možemo da preduzmemo“. Saopšteno je da su odmah preduzete mere da se nađe kupac za firmu „Fridom grup“, najvećeg proizvođača oružja i municije u zemlji.

Pored toga, najveći maloprodajni lanac na svetu, „Vol-mart“, uklonio je puške „Bušmaster“ sa svoje internet prodajne liste. Još jedan maloprodajni lanac, „Diks sporting guds“, objavio je da suspenduje prodaju određenih vrsta poluautomatskih pušaka u svojim prodavnicama širom Sjedinjenih Država.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
23.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...