utorak, 03. maj 2016

Aktuelno

Promene u industriji oružja nakon masakra

Američka investiciona kompanija saopštila da prodaje firmu koja proizvodi oružje iz koje je i poluautomatska puška upotrebljena u masakru u školi u Konektikatu.

x
Glas Amerike
Kompanija "Serberus kepital menadžment (Cerberus Capital Management) je danas saopštila da je „šokirana i duboko ožalošćena“ napadom u osnovnoj školi „Sendu huk“. „Serberus“ navodi da ne namerava da se uključuje u usmenu raspravu o pravu na posedovanje oružja, koje štiti američki Ustav, i nove zahteve za zabranu poluautomatskog oružja kao što je puška „Bušmaster“ koju je upotrebio ubica.

Ipak, navodi se dalje u saopštenju „Serberusa“, „postoje akcije koje mi kao firma možemo da preduzmemo“. Saopšteno je da su odmah preduzete mere da se nađe kupac za firmu „Fridom grup“, najvećeg proizvođača oružja i municije u zemlji.

Pored toga, najveći maloprodajni lanac na svetu, „Vol-mart“, uklonio je puške „Bušmaster“ sa svoje internet prodajne liste. Još jedan maloprodajni lanac, „Diks sporting guds“, objavio je da suspenduje prodaju određenih vrsta poluautomatskih pušaka u svojim prodavnicama širom Sjedinjenih Država.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
02.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE