četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Grčka: Štrajk zbog mera štednje

Zbog štrajka nisu isplovili mnogi brodovi, mnoga preduzeća ne rade, dok u nekim najosnovnijim službama rade samo najneophodniji radnici

Protesti zbog mera štednje u Atini, 20. februar, 2013.Protesti zbog mera štednje u Atini, 20. februar, 2013.
x
Protesti zbog mera štednje u Atini, 20. februar, 2013.
Protesti zbog mera štednje u Atini, 20. februar, 2013.
Glas Amerike
Grčki obrazovni radnici, lekari i advokati su medju onima koji danas štrajkuju zbog mera štednje koje je vlada uvela kako bi obezbedila da medjunarodni kreditori nastave da pružaju pomoć Atini.
   
Zbog štrajka koji su sazvali vodeći sindikati nisu isplovili mnogi brodovi, mnoga preduzeća ne rade, dok u nekim najosnovnijim službama rade samo najneophodniji radnici.

Današnji štrajk je najnovija u nizu radničkih akcija koje odražavaju nezadovoljstvo zbog smanjenja plata i penzija pomoću čega Grčka nastoji da sprovede mere štednje na kojima medjunarodni kreditori insistiraju. Medjutim, ova 24–časovna obustava rada je prvi opšti strajk ove godine.

Evropska unija, Evropska centralna banka i Medjunarodni monetarni fond odobrili su Grčkoj kredite u vrednosti od 320 milijardi dolara tokom protekle dve godine, mada su funkcioneri MMF-a predvideli da će Atini biti potrebno još nekoliko milijardi dolara.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE