subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Eksplozija u Grčkoj

Grčka policija saopštava da se eksplozija dogodila kraj kancelarija stranke Zlatna zora, u predgradju Atine Aspropirgosu

Parlament u AtiniParlament u Atini
x
Parlament u Atini
Parlament u Atini
Glas Amerike
Ispred lokalne kancelarije ekstremne desničarske stranke u Atini rano jutros eksplodirala je bomba uzrokujući znatnu štetu na zgradi, ali nema povredjenih.

Policija saopštava da se eksplozija odigrala kraj kancelarija stranke Zlatna zora, u predgradju Aspropirgosu. Snažna eksplozija uzrokovala je znatnu štetu u prodavnici u prizemlju zgrade, kao i u delu kancelarija te stranke na prvom spratu. Takdoje su razbijeni izlozi nekoliko obližnjih radnji.

Zlatna zora, nekada marginalna stranka sa duboko nacionalističkom agendom, na nedavnim izborima je postigla napredak osvojivši, u jeku duboke ekonomske krize, 18 mesta u parlamentu od 300 poslanika.
 
Stranka Zlatna zora, izmedju ostalog, zagovara proterivanje svih imigranata iz Grčke. Funkcioneri te stranke demantuju optužbe da je odgovorna za talas nasilnih napada na imigrante. Policija je pokrenula istragu o današnjoj eksploziji.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE