četvrtak, 11. februar 2016

Aktuelno

Junker: Poslednja šansa za Grčku

Šef evro-grupe rekao je posle susreta sa grčkim premijerom da je protiv davanja trećeg paketa finansijske pomoći Grčkoj

AtinaAtina
x
Atina
Atina
Glas Amerike
Šef evro-grupe Žan Klod Junker zatražio je od Grčke da nastavi da primenjuje mere štednje, upozorivši Atinu da joj je ovo poslednja šansa da izbegne bankrotstvo.

Junker je posle susreta sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom naglasio da je protiv davanja trećeg paketa pomoći Grčkoj i poručio da zemlja mora da pojača strukturne reforme i nastavi sa privatizacijama, kako bi sprečila ekonomski krah. Visoki evropski zvaničnik je priznao da se Atina suočava sa krizom poverenja, ali i ponovio da se protivi njenom izlasku iz evrozone.

Grčki premijer, koji će pokušati da ubedi evropske lidere da je spreman da sprovede nepopularne reforme i da zaslužuje više vremena za to, kazao je da je šefu evro-grupe preneo da vlasti ubrzavaju neophodne strukturne reforme i da će u narednih nekoliko nedelja realizovati budžetske rezove u iznosu od 11 milijardi 700 miliona evra. Samaras će se u petak sastati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, a dan kasnije sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
10.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE