petak, 29. april 2016

Aktuelno

"Argo" i "Jadnici" najbolji filmovi

Drama o taocima u Iranu pod naslovom „Argo“ i mjuzikl „Les Miserables“ („Jadnici“), veliki su pobednici jučerašnje sedamdesete godišnje dodele nagrada Zlatni Globus.

Ben Aflek osvojio je Zlatnog globusa za najboljeg rediteljaBen Aflek osvojio je Zlatnog globusa za najboljeg reditelja
x
Ben Aflek osvojio je Zlatnog globusa za najboljeg reditelja
Ben Aflek osvojio je Zlatnog globusa za najboljeg reditelja
Glas Amerike
„Argo“ je dobio nagradu za najbolju dramu, dok je Ben Aflek osvojio nagradu u kategoriji najboljeg reditelja - za film o zajedničkoj tajnoj operaciji CIA-e i Kanade kako bi se iz Irana zahvaćenog revolucijom izvelo šest američkih diplomata.

„Les Miserables“ - filmska adaptacija romana Viktora Igoa iz 19. veka -  dobitnik je Zlatnog globusa u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla, dok su zvezde tog filma Hju Džekmen i En Hatavej, dobili nagrade za glumu u istoj kategoriji.

Džesika Čestein je osvojila Zlatni globus za najbolje ostvarenje u drami za ulogu agenta CIA-e, žene koja opsesivno traga za Osamm bin Ladenm, u filmu „Zero Dark Thirty“.

Britanski glumac Denijel Dej Luis je osvojio nagradu za najbolju dramsku ulogu u filmu Stivena Spilbega „Linkoln“, o predsedniku koji je vodio zemlju tokom američkog Građanskog rata.

Bivši američki predsednik, Bil Klinton, iznenadno se pojavio da bi predstavio trejler filma „Linkoln“, i prisutni su ga pozdravili ovacijama. Za nagrade Zlatni globus glasa oko 90 članova Udruženja stranih novinara u Holivudu. Zlatni globusi se obično smatraju vesnicima dobitnika Oskara, koji će biti dodeljeni narednog meseca.....
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
28.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE