petak, 25. april 2014

Aktuelno / Amerika

Gifords pokreće kampanju protiv nasilja

Bivša članica Predstavničkog doma Gabrijel Gifords, teško ranjena u pucnjavi pre dve godine, počela je kampanju za suzbijanje oružanog nasilja.

Bivša članica Predstavničkog doma Gabrijel Gifords i njen suprug Mark Keli, astronaut NASA-e.
Bivša članica Predstavničkog doma Gabrijel Gifords i njen suprug Mark Keli, astronaut NASA-e.
Veličina slova - +
Glas Amerike
Bivša članica Predstavničkog doma Gabrijel Gifords i njen suprug, astronaut Mark Keli, počeli su kampanju za suzbijanje oružanog nasilja.

Na drugu godišnjicu pucnjave u Tusonu u Arizoni, u kojoj je šest ljudi poginulo, a ona teško ranjena, bračni par je saopštio da će inicijativa pod nazivom "Amerikanci za odgovorna rešenja" pomoći u prikupljanju novca za veću kontrolu vatrenog oružja. U tekstu objavljenom u listu „Ju Es Ej tudej“, Gifordova i Keli su objasnili da „sprovođenje reformi za smanjenje nasilja vatrenim oružjem i sprečavanje masovnog ubijanja znači izjednačavanje sa lobistima za vatreno oružje u uticaju i sredstvima“.

Ova zemlja je poznata po odlučnosti i pronicljivosti u rešavanju problema... Ali kada se stigne do zaštite naših zajednica od nasilja vatrenim oružjem, mi to čak i ne pokušavamo“, naglasili su Gifordova i Keli.

Bračni par je prošle nedelje došao u Njutaun u Konektikatu, gde se prošle nedelje dogodio masakr u kojem su prošlog meseca poginuli 20 đaka i šest žena. Takođe su se sastali sa gradnoačenikom Njujorka, Majklom Blumbergom, pristalicom kontrole oružja.

U međuvremenu, ubica u Tusonu je priznao krivicu i osuđen na sedam uzastopnih doživotnih zatvorskih kazni plus 140 godina.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE

Download mobile app for your Android device.
Download mobile app for your iPhone or iPad.

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni studioi
X
24.04.2014
<p> <strong>Otvoreni studio</strong> je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.</p>

PRIDRUŽITE NAM SE...