sreda, 04. maj 2016

Aktuelno / Amerika

Gifords pokreće kampanju protiv nasilja

Bivša članica Predstavničkog doma Gabrijel Gifords, teško ranjena u pucnjavi pre dve godine, počela je kampanju za suzbijanje oružanog nasilja.

Bivša članica Predstavničkog doma Gabrijel Gifords i njen suprug Mark Keli, astronaut NASA-e.
Bivša članica Predstavničkog doma Gabrijel Gifords i njen suprug Mark Keli, astronaut NASA-e.
Glas Amerike
Bivša članica Predstavničkog doma Gabrijel Gifords i njen suprug, astronaut Mark Keli, počeli su kampanju za suzbijanje oružanog nasilja.

Na drugu godišnjicu pucnjave u Tusonu u Arizoni, u kojoj je šest ljudi poginulo, a ona teško ranjena, bračni par je saopštio da će inicijativa pod nazivom "Amerikanci za odgovorna rešenja" pomoći u prikupljanju novca za veću kontrolu vatrenog oružja. U tekstu objavljenom u listu „Ju Es Ej tudej“, Gifordova i Keli su objasnili da „sprovođenje reformi za smanjenje nasilja vatrenim oružjem i sprečavanje masovnog ubijanja znači izjednačavanje sa lobistima za vatreno oružje u uticaju i sredstvima“.

Ova zemlja je poznata po odlučnosti i pronicljivosti u rešavanju problema... Ali kada se stigne do zaštite naših zajednica od nasilja vatrenim oružjem, mi to čak i ne pokušavamo“, naglasili su Gifordova i Keli.

Bračni par je prošle nedelje došao u Njutaun u Konektikatu, gde se prošle nedelje dogodio masakr u kojem su prošlog meseca poginuli 20 đaka i šest žena. Takođe su se sastali sa gradnoačenikom Njujorka, Majklom Blumbergom, pristalicom kontrole oružja.

U međuvremenu, ubica u Tusonu je priznao krivicu i osuđen na sedam uzastopnih doživotnih zatvorskih kazni plus 140 godina.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
03.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE