subota, 30. april 2016

Aktuelno

Opel obustavlja proizvodnju u Bohumu

Zaposlenima u fabrici, njih oko 3000, saopšteno je da će proizvodnja automobila biti prekinuta nakon što kompanija prestane da proizvodi sadašnji model Zafira.

Logo kompanije OpelLogo kompanije Opel
x
Logo kompanije Opel
Logo kompanije Opel
Glas Amerike
Kompanija Opel, vlasništvo američkog automobilskog giganta Dženeral Motorsa, saopštila je da planira da obustavi proizvodnju u jednoj fabrici u Nemačkoj 2016. godine, ali da će u njoj možda biti nastavljena proizvodnja delova.

Zaposlenima u fabrici u Bohumu, njih oko 3000, saopšteno je da će proizvodnja automobila biti prekinuta nakon što kompanija prestane da proizvodi sadašnji model Zafira. Razlozi za ovu tešku odluku su naglo smanjenje potražnje na evropskim tržištima, kao i preveliki proizvodni kapaciteti u Opelu i celokupnoj industriji, saopštio je  izvršni direktor kompanije Tomas Sedran.

Opel, kao i druge autokompanije u Evropi, suočava se s brojnim problemima zbog sumorne ekonomske situacije. Plan za izlazak iz aktuelnih poteškoća predviđa smanjenje troškova, predstavljanje novih modela i osvajanje novih tržišta.

Kompanija u Nemačkoj zapošljava više od 20 hiljada radnika, nešto više od polovine od ukupne evropske radne snage Dženeral Motorsa. Još nije poznato koliko će biti zadržano radnih mesta u fabrici u Bohumu, nakon okončanja proizvodnje automobila.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE