subota, 30. april 2016

Aktuelno / Globalne teme

Regionalni izbori u Nemačkoj

Analitičari smatraju da se uoči glasanja praktično potpuno izgubila razlika u odnosu na umerno levičarsku opoziciju Socijaldemokrata i Zelenih

Nemački ministar ekonomije, Filip Rosler, glasa u Donjoj Saksoniji. 20. januar, 2013. Nemački ministar ekonomije, Filip Rosler, glasa u Donjoj Saksoniji. 20. januar, 2013.
x
Nemački ministar ekonomije, Filip Rosler, glasa u Donjoj Saksoniji. 20. januar, 2013.
Nemački ministar ekonomije, Filip Rosler, glasa u Donjoj Saksoniji. 20. januar, 2013.
Glas Amerike
Nemci danas glasaju na regionalnim izborima koji se smatraju testom za kancelarku Angelu Merkel, osam meseci pre nacionalnih parlamentarnih izbora.

Izbori se održavaju u Donjoj Saksoniji na severu Nemačke, u kojoj vladom upravlja David Mekalister, iz umereno desničarske aijanse Angele Merkel.

Analitičari smatraju da se uoči glasanja praktično potpuno izgubila razlika u odnosu na umerno levičarsku opoziciju Socijaldemokrata i Zelenih.

Ovo su poslednji izbori pre septembra, kada se održavaju izbori u Bavarskoj i potom nacionalni izbori na kojima će biti odlučeno da li će Angela Merkel osvojiti i treći mandat.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE