ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

Potvrđena nova vlada u Gruziji

Gruzijski premijer je potvrdio da će nastaviti prozapadnu politiku predsednika Saakašvilija i nastaviti da se zalaže za ulazak Gruzije u NATO i EU

Novi gruzijski premijer Bidzina Ivanišvili obraća se poslanicima u parlamentuNovi gruzijski premijer Bidzina Ivanišvili obraća se poslanicima u parlamentu
x
Novi gruzijski premijer Bidzina Ivanišvili obraća se poslanicima u parlamentu
Novi gruzijski premijer Bidzina Ivanišvili obraća se poslanicima u parlamentu
Glas Amerike
Gruzijski parlament je potvrdio imenovanje milijardera Bidzine Ivanišvilija na položaj predsednika vlade.

Poslanici su sa 88 prema 54 glasa danas odobrili i njegovu novu vladu. Ivanišvilijev Gruzijski san je pobedio na opštim iozborima 1. oktobra, čime je  prekinuta devetogodišnja vladavina Ujedinjenog nacionalnog pokreta, partije predsednika Mihaila Sakašvilija.

Ivanišvili je potvrdio u parlamentu da će nastaviti prozapadnu politiku predsednika Saakašvilija i nastaviti da se zalaže za ulazak Gruzije u NATO i Evropsku uniju. Takođe je obećao da će započeti dijalog sa Rusijom.

Novi premijer je takođe rekao da će otići iz politike posle 18 meseci i da će održati svoja predizborna obećanja. Miran prenos vlasti između Ivanišvilija i Saakašvilija je najveća promena u gruzijskoj politici, otkako se zemlja 1991. otcepila od tadašnjeg Sovjetskog Saveza.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE