ponedeljak, 02. maj 2016

Aktuelno

"Vreme u budućnosti"-porodica i globalno zagrevanje

Pisac scenarija i rediteljka Dženi Deler kaze da je film inspirisan jednim tekstom o globalnom zagrevanju koji je objavio magazin Njujorker

Glumica Ejmi MadiganGlumica Ejmi Madigan
x
Glumica Ejmi Madigan
Glumica Ejmi Madigan
Kerolajn Viver
Haos u porodici i razaranje životne sredine, međusobno se prepliću u filmu “Vreme u budućnosti”, premijerno prikazanom na festivalu Trajbeka u Njujorku, a potom i na drugim filmskim festivalima u Sjedinjenim Državama. Reč je o drami čiji su glavni akteri žene iz tri generacije.

Radnja filma “Vreme u budućnosti” odvija se na ruralnom srednjem zapadu. To je priča o 13. godišnjoj budućoj naučnici Laudri, koju igra Perla Heni Dzardin. Laudri je opsednuta izučavanjem klimatskih promena  uz veliku podršku svoje nastavnice koju glumi Lili Tejlor.

Pošto ju je neodgovorna majka napustila, Laudri pokušava da živi sama, ali je na kraju ipak primorana da pređe kod bake I za sobom ostavi svoje eksperimentalne biljke koje je uzgajala sa velikim entuzijazmom, što joj teško pada. Pisac scenarija i rediteljka Dženi Deler kaze da je film inspirisan jednim tekstom o globalnom zagrevanju koji je objavio magazin Njujorker.

“Postoji neka inuitivna paralela između prirode koja je napuštena od ljudi I napuštene devojčice. Njen svet je bio veoma uzdrman."

...Slično zemljotresu ili nekoj drugoj prirodnoj katastrofi. Filmska glumica veteran, Ejmi Madigan, glumi Laudrinu energičnu baku.

“Ona sama zarađuje za život, mora da brine o mnogima, mnogo puši,pije pivo I tako prolazi njen život, ali ima smisla za humor, nije sentimentalna I vrlo je jednostavna - što mi se dopada.”

Dženi Deler je radila na ovom filmu šest godina, a budžet  od million dolara dobijen je delom od fondacija namenjenih  popularizaciji nauke. Međutim, nju je kako kaže, najviše interesovala ona ljudska strana priče, pogotovu ona ženska. Ona I Madigan veruju da ženska publika žudi da vidi život žena prikazan na velikom platnu.

Kada naiđete na tekst koji sadrži zaista velike ženske uloge, to vas jednostavno natera da nešto uradite I to je veoma uzbudljivo.”
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE