nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno

Francuska: Oborena odluka o porezima

Najviši sud u Francuskoj oborio je odluku socijalističke vlade o uvođenju poreske stope od 75 odsto za bogate Francuze.

Francuski predsednik Fransoa OlandFrancuski predsednik Fransoa Oland
x
Francuski predsednik Fransoa Oland
Francuski predsednik Fransoa Oland
Glas Amerike
Ustavni savjet presudio je da je nova stopa na prihode veće od million 320 hiljada dolara, koja je trebalo da stupi na snagu naredne godine, neustavna zato što krši principe jednakog oporezivanja.

Ova odluka predstavlja veliki udarac za pedsjednika Fransoa Olanda, kojem je povećanje poreza za milionere bila vodeća politika u predizbornoj kampanji.  Nova poreska stopa smatrana je međutim uglavnom simboličnom, jer bi se primjenjivala na samo oko 1.500 osoba i ne bi mnogo doprinijela smanjivanju budžetskog deficita.

Francuski premijer, Žan Mar Ero, najavio je da će nakon odluke suda, prijedlog o poreskoj stopi biti prerađen i ponovo podnijet u okviru novog zakona o budžetu.

Početkom mjeseca, poznati francuski glumac Žerar Depardije najavio je da se zbog poreske politike aktuelne vlade seli u Belgiju. Taj potez potvrdio je strahovanja opozicije da bi povećanje poreske stope dovelo do masovnog odlaska bogatih građana iz zemlje.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE