nedelja, 01. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Ubistvo tri kurdske aktivistkinje u Parizu

Ministar unutrašnjih poslova Francuske je ta ubistva okarakterisao kao „atentate“

Ožalošćeni kraj portreta ubijene Fidan Dogan, u Kurdskom centru u Parizu. 10. januar, 2013.Ožalošćeni kraj portreta ubijene Fidan Dogan, u Kurdskom centru u Parizu. 10. januar, 2013.
x
Ožalošćeni kraj portreta ubijene Fidan Dogan, u Kurdskom centru u Parizu. 10. januar, 2013.
Ožalošćeni kraj portreta ubijene Fidan Dogan, u Kurdskom centru u Parizu. 10. januar, 2013.
Glas Amerike
Francuska policija saopštila je da su u Parizu ubijene tri kurdske aktivistkinje, među njima i jedna koja je bila ko-osnivač ekstremističke grupe PKK. Ministar unutrašnjih poslova Francuske ubistva je okarakterisao kao "atentate".

Policija je objavila da su tela pomenute tri žene pronađena izrešetana mecima, u ranim jutarnjim časovima u jednom kurdskom informativnom centru. Jedna od žrtava je identifikovana kao Sakin Kansiz, ko-osnivač Kurdistanske radničke stranke - PKK, koja se decenijama bori za veću autonomiju Kurda u Turskoj.

Druga ubijena žena je 32-godišnja Frida Dogan, pariska predstavnica Kurdistanskog nacionalnog Kongresa, sa sedištem u Briselu, dok se treća žrtva, Lejla Sojlemez, opisuje kao „mlada aktivistkinja“. Policija je saopštila da je pokrenula istragu.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
29.04.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE