utorak, 09. februar 2016

Aktuelno

Francuska: Nema pregovora sa otmičarima

Francuska je saopštila da neće pregovarati sa otmičarima koji su prošle nedelje u Kamerunu oteli sedam francuskih državljana.

Francuski ministar odbrane Žan Iv le DrianFrancuski ministar odbrane Žan Iv le Drian
x
Francuski ministar odbrane Žan Iv le Drian
Francuski ministar odbrane Žan Iv le Drian
Glas Amerike
Ministar odbrane, Žan-Iv le Drian, danas je rekao da će Francuska upotrebiti „sva raspoloživa sredstva“ da obezbedi oslobađanje svojih talaca, ali da se neće „pogađati“.

Na Jutubu se juče pojavio video na kojem naoružani muškarac na arapskom jeziku upozorava da će taoci biti pobijeni ukoliko ne budu oslobođeni islamski ekstremisti u Kamerunu i Nigeriji. Na video snimku se vide dva muškaraca, žena i četvoro dece u malom šatoru, okruženi maskiranim muškarcima.

Jedan od dvojice Francuza je rekao da ih je otela nigerijska ekstremistička organizacija Boko Haram. Francuska navodi da je sedam francuskih državljana, članova jedne porodice, oteto prošle nedelje tokom odmora u Kamerunu i da su verovatno prebačeni u Nigeriju.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
08.02.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE