četvrtak, 05. maj 2016

Aktuelno / Globalne teme

Beg u Francusku pred apokalipsu

Podstaknuti glasinama da će na planinskom vrhu u blizini sela Bigaraš biti bezbedno čak i od apokalipse, vernici se spremaju da otputuju u tu oblast.

x
Glas Amerike
Francuske vlasti se pripremaju za najezdu stotina hodočasnika koji će, prema očekivanjima, 21. decembra posetiti vrh planine Bigaraš, na Pirinejima, kada bi, prema interpretaciji kalendara drevnog plemena Maja, trebalo da nastupi smak sveta.

Podstaknuti glasinama da će na planinskom vrhu u blizini sela Bigaraš biti bezbedno čak i od apokalipse, vernici se spremaju da otputuju u tu oblast.

Medjutim, francuske vlasti su odlučile da izmedju 19. i 23. decembra blokiraju pristup tom vrhu i svim podzemnim prilazima, sem kad su u pitanju 200 stanovnika tog seoceta.

Lokalni funkcioneri navode da će blizu 100 policajaca i vatrogasaca sprečavati pristup tom vrhu.

U medjuvremenu, gradonačelnik Bigaraša kaže da su pomenute glasine udvostručile cene kuća u selu, mada do sada ništa nije prodato.

Lociran na nadmorskoj visini od 1230 metara u blizini granice izmedju Francuske i Andore, vrh Bigaraš je najviši u planinskom vencu Korbijer.

Glasine o početku apokalipse 21. decembra navele su američku svemirsku agenciju NASA da izda saopštenje kojim je demantovala te glasine, rekavši da su predvidjanja drevnih Maja pogrešno protumačena.
Ovaj forum je zatvoren
Komentari
     
Nema komentara na ovom forumu temu. Budite prvi komentator

OTVORENI STUDIO

Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Instalirajte novu verziju Flash player-a.
Otvoreni Studioi
X
04.05.2016
Otvoreni studio je polusatna TV emisija Glasa Amerike koju emitujemo svakog radnog dana od 23 sata po srednje-evropskom vremenu. Uz vesti dana, gledaoci mogu videti i čuti intervjue sa poznatim ličnostima, izveštaje, analize i reportaže o ekonomskim, društvenim, naučnim i kulturnim zbivanjima SAD, regionu i šire.

PRIDRUŽITE NAM SE...

BESPLATNE VOA APLIKACIJE ZA IPHONE, IPAD I ANDROID UREĐAJE